Почивки в Гърция

Гъ̀рция, официално Гръцка република е държава в Югоизточна Европа, заемаща най-южната част на Балканския полуостров.На територията на Гърция се е развивала древногръцката цивилизация, която се счита за люлка на Западната цивилизация и за родина на демокрацията, европейската философия, литература и драма(вкл. трагедията и комедията), редица математически принципи, първите монети и Олимпийските игри. Съвременната гръцка държава е основана през 1830 година след успешно въстание срещу османската власт.

Излъчваща хаос, драма, трагедия и демокрация още преди много от нациите да се сетят да търсят сувлаки, Гърция се гордее с наследство, нетърпящо никаква конкуренция. Но не очаквайте посещението ви там да бъде само, и единствено изучаване на древния свят – гръцката склонност към безкрайни, диви забавления датира още от времето на Дионисий.

Интересни забележителости са : Акрополът, Партенонът, Метеора, Театърът на Дионис, Бялата кула в Солун, Олимпийска Ривиера, островите Тасос, Закинтос, Миконос, Крит, Атон, Санторини и още много други места.

Климат - субтропичен, средиземноморски
Средни температури - януари (4,12°С); юли (25, 27°С)
Официален език - гръцки
Столица - Атина
Най-голям град - Атина
Валута евро (EUR)
Население - 10 767 709 души (2017)
Етнически състав - гърци - 95,6%, каракачани - 0,1%, българи - 1,8%, турци - 0,9%, аромъни - 0,6%, албанци - 0,6%
Религия – православни - 97,3%, старостилци - 2,3%, мюсюлмани - 1,3%
Часова зона UTC +2
Телефонен код + 30

Гърция предлага едни от най-прекрасните условия за незабравима почивка и заслужено се нарежда сред първите топ дестинации.
Много слънце, топло море, кулинарни изкушения и древна култура посрещат всеки, който реши да прекара своята лятна почивка в Гърция. Страната се слави като една от най-привлекателните туристически дестинации в света и е любимо място за почивка на милиони европейци.