Кения

Вашата оценка
Република Кения е държава в Източна Африка. Граничи с Етиопия на север, Сомалия на североизток, Танзания на юг, Уганда на запад, Судан на северозапад и Индийския океан на североизток. Столица е град Найроби.
На територията на Кения са открити едни от най-древните останки от представители на човешкия род.

Интересни забележителности са : Дъждовната гора Kakamega, Момбаса , Долината Kerio, Езерото Богория, Национален парк Watamu, Планината Кения.

Климат - субекваториален
Средни температури - по крайбрежието - 24-27°С; на запад - 22-24°С
Официален език - английски, суахили
Столица - Найроби
Най-голям град - Найроби
Валута - кенийски шилинг (KES)
Население - 49 364 325 души (2019)
Етнически състав - група нигер-конго - 65,0%, шари-нилска група - 28,3%, сомалийци - 2,5%, оромо - 1,0%
Религия - християни - 63,1%, християно-африкански църкви и секти - 7,2%, мюсюлмани - 14,8%, индуисти - 0,6%, местни традиционни вярвания и култове - 14,3%.
Часова зона UTC +3
Телефонен код +254


Кения е едно от малките кътчета на нашата планета, където част от саваната е все още недокосната от хората. Цялата страна е като един голям резерват, който си заслужава да бъде разгледан. Страната постепенно се превърна в най-желаната дестинация за любители на дивия живот и запалени по фотографията. Миграцията на животните създава кадри и спомени, които никога не се забравят.
Кения е страна на безкрайната савана, родина на слонове, антилопи и жирафи, опасана е от най-високите планини в Африка. Тази необикновена страна е известна на целия свят с това, че тук прекрасно съжителстват дивата природа, древните цивилизации и развитата туристическа инфраструктура. На територията и по удивителен начин са съчетани море и планини, реки и езера, цветущи градини и безводни пустини. Малко са местата на планетата, където има такова огромно количество възможности за отдих и развлечения. Това е едно от най-подходящите места за сафари, което в превод от суахили означава "пътешествие".

от: 5264 лв.
10 дни / 7 нощувки, дата: 15.11.2024 г.