Куба

Вашата оценка
Официално позната като ''Република Куба'', държавата се състои от остров Куба, остров Хувентуд (известен още като ''Островът на младостта'') и още няколко прилежащи острова. На юг се намират Ямайка и Каймановите острови, на север - Бахамските острови и американският щат Флорида, на изток - Хаити, а на запад - Мексико.
Куба е най-големият и един от най-красивите острови в Карибския регион. Тя се намира на дългия и тесен едноименен остров. Остров Куба е открит през 1492 г. от Христофор Колумб. През 1511 г. е завладян от испанците, които за няколко десетилетия избиват 300 000 индианци и докарват повече от 900 000 негри-роби за захарните и тютюневи плантации.

Интересни забележителности са : Старият град в Хавана, Варадеро, Топес де Колантес, Кайо Санта Мария, Тринидад.

Климат - тропичен-пасатен
Средни температури - януари (22°С); юли - (28°С)
Официален език - испански
Столица - Хавана
Най-голям град - Хавана
Валута - кубинско песо(CUC)
Население - 11 221 060 души (2017)
Етнически състав - кубинци - 98,3%, испанци - 0,4%, каталонци - 0,3%, галисийци - 0,3%
Религия – християни - 98,1%, други - 1,9%.
Часова зона UTC -5
Телефонен код +53

Епична колониална архитектура, страстни млади салса танцьори, стенописи на Че Гевара, плажове, покрити с бял ситен пясък, полюшващи се поля със захарна тръстика – отраженията на Куба са толкова смайващи, колкото предвечни. Това е един остров с уникално историческо наследство, плаващ сред море от нахлуваща глобализация.

Пътуването из Куба може да ви донесе всичко – от отпиването на моджитос в ол-инклузив курорта във Варадеро до остъргването на прахта и излъскването на обувките ви извън Каса де ла Традициона в Сантияго.
от: 4155 лв.
10 дни , дата: 04.11.2024 г.