Мексико

Вашата оценка
Мексико е третата по големина държава в Латинска Америка, което предполага, че страната определено има с какво да очарова своите посетители. Мексиканските курорти са едни от най-предпочитаните за почивки, включително и от много американци и известни личности.

Интересни забележителности са : Канкун, Ривиера Мая, Козумел, Исла Мухерес, Мексико Сити, Пуерто Валярта, Ривиера Наярит, Баха Калифорния Сур и Лос Кабос, Гуадалахара и Текила в Халиско, Юкатан, Меденият каньон и много други.

Климат - тропически
Средна температура - януари (10°С -на север, 25°С -на юг); юли - 15°С, по високите части до 30°С
Официален език - испански
Столица - Мексико
Най-голям град - Мексико
Валута - мексиканско песо (MXN)
Население - 123 675 325 души (2017)
Етнически състав - мексиканци - 87,6%, индианци - 11,7%
Религия– християни - 95,6%, други - 4,4%
Часова зона - UTC -8 до -6
Телефонен код +52

Мексико е рай за туристите, натъпкан с множество противоположни идентичности: пустинни пейзажи, снежни вулканични върхове, древни руини, гъмжащи индустриални градове, затворени във времето колониални градчета, бляскави курорти, пусти плажове и единствени по рода си и богатството си флора и фауна.

Смесицата от модерно и традиционно, клиширано и сюрреално, е ключът към очарованието на Мексико без значение дали страстта ви е да изпивате на един дъх коктейли Маргарита, да слушате оглушителните писъци на маймуните, да сърфирате по Мексиканските брегове, да се катерите по руините на крепостта на Маите или просто да разширите колекцията си от скелети, разхождащи се на празника на ”Денят на мъртвите скелети”, честван от мексиканците на 1 ноември.