Екзотика

Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар
Вашата оценка
9 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Маршрут: София - Истанбул - Килиманджаро - Таранжир - Маняра - Нгоронгоро - Аруша - Истанбул - София

Цена от: 5592 лв.
Програма
Допълнителна информация
Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:
19.11 СОФИЯ 16:00 ИСТАНБУЛ 18:20
19.11 ИСТАНБУЛ 20:25 КИЛИМАНДЖАРО 05:50 + 1 (кацане на 20.11)
27.11 ЗАНЗИБАР 04:45 ИСТАНБУЛ 13:45
27.11 ИСТАНБУЛ 14:45 СОФИЯ 15:05
  • Вътрешните полети ще бъдат запазени при правенето на резервацията за цялата група.

ДЕН 1 - 19.11.2019
Отпътуване от София за Танзания с редовен полет на авиокомпания Turkish Airlines по маршрута София - Истанбул - Килиманджаро в 16:00 ч. Кацане в Истанбул в 18:20 ч. Полет до Килиманджаро в 20:25.

ДЕН 2 - 20.11.2019
Кацане в Килиманджаро в 05:50 ч. Посрещане от представител на местния партньор на летището и трансфер до Аруша. Закуска в ресторант. Отпътуване към парка Таранжир (Tarangire). Следва сафари в парка с включен пикник обяд (в пакет).
Паркът Таранжир се намира на около 120км южно от Аруша и обхваща площ от над 2850 кв .км. Паркът е втория по биологично разнообразие след Нгоронгоро в Танзания и един от най-посещаваните в Африка. Едноименната река Таранжир минава през него, като тя е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври, след дъждовния сезон от март до май. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, малка антилопа, орикс (голяма антилопа, обитаваща само Африка), гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици.
Следобедно сафари в парка Таранжир.
Отпътуване и настаняване в Tarangire Sopa Lodge 4*, вечеря и нощувка.

ДЕН 3 - 21.11.2019
Ранно отпътуване със закуска в пакет за сутрешно сафари в парка Таранжир.
Отпътуване към обяд за парка на езерото Маняра, разположено в Голямата Разломна долина. Водата в езерото е със състав натриев карбонат. Тук могат да се видят едни от най-интересните животни на планетата – лъвове, които спят по дърветата. Освен съчетание на различни пейзажи – блата, савана и джунгла, могат да се видят и множество животни като жираф, зебра, слон, газела, хипопотам, маймуни и над 400 вида птици.
Пикник обяд в местността Maji Moto (обядът е пакетиран).
След обяд полудневно сафари в парка на езерото Маняра.
Отпътуване към лоджа за настаняване Mawe Mawe Manyara Lodge 4*. Вечеря и нощува в лоджа.

ДЕН 4 - 22.11.2019
След закуска, отпътуване с пикник обяд към кратера на вулкана Нгоронгоро за целодневно сафари. Кратера на вулкана Нгоронгоро се намира на надморска височина от 300м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну.
Ще слезем надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще минем през горите, в които се крият маймуни, също ще видим слонове, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще стигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячка.
Отпътуване за Карату, в близост до парка на кратера на вулкана Нгоронгоро.
Настаняване в Endoro Lodge 4*, вечеря и нощувка.

ДЕН 5 - 23.11.2019
Закуска. Отпътуване за Аруша и обяд в местен ресторант.
Полет до Занзибар. Посрещане на летището на острова и трансфер до хотел на острова.
Свободно време, вечеря и нощувка в хотела на о-в Занзибар.

ДЕН 6 - 24.11.2019
Закуска. Свободно време или полудневно посещение на столицата на острова – Стоун Таун (около 3 ч).
Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следващото място е англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще видим и Палатата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай сградата на предшния Английския клуб. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците (срещу допълнително заплащане).
Следобед – свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

ДЕН 7 - 25.11.2019
Закуска. Допълнителна целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6 ч).
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване с трансфер до селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имате възможност да се гмуркате, да плувате в кристалните води на океана, ако имате късмет ще видите и делфини, ще правите слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и да се любувате на кораловите рифове с оборудване, което може да получите на място (безплатно). По време на прилива, ще отидете до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.
В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове (срещу допълнително заплащане).
Връщане в хотела късния следобед. Нощувка.

ДЕН 8 - 26.11.2019
Закуска. Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani (около 3 ч). Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение днес е мангровата гора (срещу допълнително заплащане).
Свободен следобед до трансфера до летището за полет до Истанбул. (По желание на място, заплащане за късно напускане на хотела).

ДЕН 9 - 27.11.2019
Трансфер до летището около 00:00 ч. Полет до Истанбул в 04:45 ч. Кацане в Турция в 13:45 ч. Свързващ полет до София в 14:45 ч. Кацане в България в 15:05.
Цени

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло Доплащане за All Inclusive
19.11.2019 г. 5592 лв. 5989 лв. 5592 лв. 293 лв.