Швейцария

ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - неотразимите езерни очи на Алпите! Пътуване с Глетчер експрес
Вашата оценка
7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Самолет

Маршрут: София - Бергамо - Милано - Лаго Маджоре - Изола Белла - Изола Мадре - Цермат - Монтрьо - Лозана - Женева - Бриг - Глетчер Експрес - Сен Мориц - Лугано - Комо - Милано - София

Дати на отпътуване:
Цена от: 2175 лв.
Програма
Допълнителна информация
1-ви ден, София - Бергамо - Милано
Полет на авиокомпания RYAN AIR в 10.55 ч. от аерогара София за Бергамо. Кацане на летище Милано-Бергамо в 11.55 ч. Начало на туристическа програма в Милано - финансовото сърце на Италия. Обиколката включва средновековния замък Кастело Сфорца, площад Дуомо, Катедралата, Галерията Виторио Емануеле и операта Ла Скала. Настаняване в хотел в област Ломбардия. Нощувка.

2-ри ден, Лаго Маджоре - о-в Изола Белла - о-в Изола Мадре
Закуска. Отпътуване за Стреза - курорт, разположен на Лаго Маджоре. Разходка и възможност за пътуване с моторна лодка до Изола Белла, най-популярният сред островите в езерото, на който се намира известния бароков дворец Палацо Боромео (XVII в.), обграден от уникално красиви терасирани градини и до Изола Мадре,известна с ренесансовата си вила и ботаническа градина. Настаняване в хотел в района на кантона Вале. Вечеря - по желание и срещу допълнително заплащане. Нощувка.

3-ти ден, Цермат - Монтрьо - Лозана
Закуска. В този ден ще можем да се възхитим на Савойските дялове на алпийската планинска система. От селището Теш със зъбчата железница може да се придвижите до курорта Цермат, традиционно швейцарско селище от дървени къщички с малки прозорчета, отразяващи красотите на най - известния връх в Алпите - Матерхорн (4478 м). Оттам по желание можете да се изкачите с лифт до Малкия Матерхорн (3883 м). Това е възможност за едно незабравимо пътешествие до един от покривите на Европа. Отпътуване за Монтрьо и спирка за разходка из перлата на Швейцарската Ривиера, разположена амфитеатрално над бреговете на Леманското езеро.
Продължаване за Лозана - столицата на Олимпийските игри и на кантона Во. Пристигане и настаняване в централно разположен хотел. Нощувка.

4-ти ден, Лозана - Женева
Закуска. Отпътуване за Женева. Разходка из Стария град – булевард Русо, Мезон Тавел, Катедралата Сен Пиер, Кулата, Кметството, паметникът на Реформацията. Обиколката продължава из Английската градина край езерото със забележителния фонтан и цветния часовник. По желание разходка с корабче по Леманското езеро или по-известно за нас Женевско езеро или посещение на Музея на изкуството и историята. Връщане в Лозана. Пешеходна разходка с посещение на Катедралата, Шато Сент Мер, стария Епископски дворец, църквата Св. Франсоа. Фотопауза на замъка Уши. По желание посещение на Олимпийския музей. Нощувка.

5-ти ден, Лозана - Бриг - Глетчер (Ледников) експрес - Сен Мориц
Закуска. Отпътуване за Бриг. Възможност (изисква се предварителна резервация) за незабравимо железопътно изживяване по маршрут, преминаващ през някои от най-красивите места в Европа. Така нареченият Глетчер експрес е бавно движещ се влак, който за около 8 часа прекосява югоизточните Швейцарски Алпи по линия с 291 моста и 91 тунела. Тръгването е от Бриг. Пристигането в късния следобед е в Сен Мориц – най - старият и шикозен зимен курорт, който се радва на световна известност и е предпочитан от не малко филмови звезди и кралски особи. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел в района на кантона Граубюнден. Вечеря – по желание и срещу допълнително заплащане. Нощувка.

6-ти ден, Белинзона - Лугано - Комо - Милано
Закуска. Отпътуване към Белиндзона - град на замъците и столица на областта Тичино. Кратка спирка и по възможност разглеждане на един от 3-те средновековни замъка (UNESCO): Кастел Гранде, Кастело ди Монтебело – най-впечатляващият, Кастело ди Сасо Корбаро - с най-красивия пейзаж към долината Тичино. Продължаване към езерото Лугано и за разположeния на бреговете му едноименен швейцарски град с италианска атмосфера, многобройни кафенета, слънчеви площади и павирани улички. Разходка из aристократичния крайезерен парк и из Стария град с Катедралата Сан Лоренцо. Следва посещение на Комо – град-курорт край езерото Лаго ди Комо. Продължаване за Милано и областта Ломбардия. Настаняване в хотел. Нощувка.

7-ми ден, Милано - София
Закуска. Полет на BULGARIA AIR в 12.15 ч. от летище Малпенса за София. Кацане на аерогара София в 15.10 ч.