Германия

ГЕРМАНИЯ - долината на река Рейн – комбинирано пътуване със самолет и автобус!
Вашата оценка
7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Самолет

Маршрут: София - Франкфурт - Кобленц - Бон - Кьолн - долината на река Рейн - Хайделберг - Боденско езеро - остров Майнау - Баварските замъци - Тирол - Блед - София

Дати на отпътуване:
05.07.2024 г.
Цена от: 1680 лв.
Програма
Допълнителна информация
1-ви ден, София - Франкфурт
Полет с BULGARIA AIR до летище Франкфурт в 16.40 ч. Кацане в 18.10 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време. Вечерта присъединяване към основната група. Нощувка.

2-ри ден, Франкфурт - Кобленц - Бон
Закуска. В 08.15 ч. качване на багажа в автобуса. В 08.30 ч. отпътуване от хотела. Туристическа програма във Франкфурт, включваща посещение на Стария град с Катедралата и къщата на Гьоте. Отпътуване за Бон с попътна спирка в Кобленц. Най-панорамната гледка към Стария град е точката, където двете реки - Рейн и Мозел се сливат, известна като „ъгъла на Германия”, до която се издига и величествената статуя на Вилхем I. Пристигане в Бон. Настаняване в хотел. Нощувка.

3-ти ден, Кьолн - долината на река Рейн - Хайделберг
Закуска. Отпътуване за Кьолн - най-големия град в района на Рейн и разглеждане на известната Кьолнска Катедрала (UNESCO). По желание посещение на музея Лудвиг с една от най-големите колекции в света на Пикасо. Продължаване за живописната долина на река Рейн, простираща се от Кобленц до Майнц. Следва една прекрасна екскурзия с кораб по поречието на р. Рейн (продълж. ~ 2.45 ч.) с незабравими гледки към стръмни хълмове, покрити с лозя, прорязани от виещата се река, малки градчета, чиито имена са синоними на най-добрите немски вина. Тук ще откриете драматичната Лорелай, легендарната скала, от която сирена примамвала мъжете към тяхната гибел. Продължаване за Хайделберг. Настаняване в хотел в района на Хайделберг/Манхайм. Нощувка.

4-ти ден, Манхай - Хайделберг - Боденското езеро - остров Майнау
Закуска. Отпътуване за Хайделберг, известен с най-стария университет в Германия. Пристигане и начало на туристическата обиколка, която започва от Марктплац пред сградата на Кметството. Разглеждане на града, спасил се от въздушните атаки по време на Втората световна война и запазил непокътнати сгради от Средновековието и ранния Ренесанс. Посещение на замъка Хайделберг - една от най-красивите готическо - ренесансови сгради в Германия. Отпътуване за Боденското езеро. Пристигане в красивото селище Меерсбург, разположено на самото езеро Констанц (или Боденско езеро) с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера, а оттам с ферибот се отпътува за селището Констанц. Разглеждане на неговата готическа катедрала. Продължаване с автобус за Майнау. Неслучайно Майнау, със своите прекрасни градини и колекция от пеперуди, е известен като “Островът на цветята”. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

5-ти ден, Баварските замъци - провинция Тирол
Закуска. Отпътуване за най-известните замъци на Бавария. Посещение на Замъка Нойшванщайн - едно изключително стойностно, фантастично и романтично сътворение в неоготически стил, построено през 1886 г. e по нареждане на Лудвиг II Баварски, една негова вманиачена идея за творчество в двойни екземпляри, превърнала интериора на повечето зали в копия на сцени от опери на Вагнер. След това следват Замъците Хоеншвангау (разглеждане отвън) и Линдерхоф, фантастична сграда в стил барок – рококо, построена през 1870 - 1874 г. от романтичния баварски владетел Лудвиг II. Интериорът е призрачен, но по-интересни са преди всичко градините, украсени със статуи, малки параклиси, фонтани, водни каскади. Продължаване за провинция Тирол в Австрия. Настаняване в хотел. Нощувка.

6-ти ден, Блед
Закуска. Отпътуване за най - известния в Словения курорт Блед - перлата на Алпийския регион заедно с изумрудено зеленото езеро. Разглеждане на средновековния замък Блед /XI в./, разположен на скала, надвесила се над езерото. Продължаване и настаняване в хотел в Словения. Нощувка.

7-ми ден, София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.