Франция

ФРАНЦИЯ - посещение на Андора и разходка из Югозападна Франция /Аквитания/ с прелестните градове По, Лурд, Биариц, Бордо и Тулуза.
Вашата оценка
8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Маршрут: София - Барселона - Андора ла Веля - По - Лурд - Байон - Биариц - Аркахон - Бордо - Ла Рошел - Бордо - Нерак - Ажен - Тулуза - Барселона - София

Дати на отпътуване:
Цена от: 2365 лв.
Програма
Допълнителна информация
Не толкова познатата ви част на Франция крие в себе си много изненади от различен характер: гало-романско и средновековно историческо наследство, съчетано със съвременност.
Тук ще опитате едно от най-хубавите вина „Бордо“
и ще похапнете прекрасно козе сирене, ще се насладите на морски дарове, ще се качите на най - голямата дюна, ще преминете през китни селца и живописни райони, повлияни от културата на баските и французите, ще отделим място и на духовното в поклонническия Лурд и всеки ще намери по нещо за себе си.
Тръгваме, елате с нас...


1-ви ден, София - Барселона
Директен полет на BULGARIA AIR в 17.00 ч. за Барселона. Кацане на летище Ел Прат в 18.55 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден, Барселона - Андора ла Веля - По
Закуска. Отпътуване към малката държава Андора, разположена на средна надморска височина от 2000 м, скътана в пазвите на Пиринеите, предлагаща прекрасни гледки към заобикалящите я върхове. Спирка в столицата Андора ла Веля с възможност за пазаруване в безмитната зона или за посещение на галерии и музеи, свързани с историята и културата на страната, а за гастрономите – възможност да опитат местни специалитети с високо качество. Продължаваме по северния склон на планината към френският град По - родния град на Хенри IV. Настаняване в хотел. Нощувка.

3-ти ден, По - Лурд - Байон
Закуска. Туристическа програма в По: замъка на По от епохата на Средновековието, разходка из парковете и живописните улици на града. Отпътуваме към поклонническия Лурд. Тук ще посети една от най - големите забележителности на Франция - пещерата Месабиел със статуята на Дева Мария. Продължаване за очарователния Байон. Вечерна разходка из френската столица на баските. Настаняване в хотел. Нощувка.

4-ти ден. Биариц - Аркахон - Бордо
Закуска. Отпътуване за Биариц - един от най-известните балнеоложки курорти на атлантическото крайбрежие на Франция. Туристическа програма: разходка по крайбрежния булевард, който е с около 6-километрова плажна ивица. Забележителност е фарът - символ на града, рибарското пристанище, луксозните хотели, музеи и галерии. Следващата спирка за фотопауза е на най-голямата дюна в Европа с височина 100 м /дюната Пила/, която се намира в близост до живописното селище Аркахон, в което се предвижда време за кратка разходка и кафе пауза. Продължаваме към Бордо. Настаняване в хотел в Бордо. Нощувка.

5-ти ден, Бордо
Закуска. Този ден е посветен на столицата на Аквитания. Бордо е пристанище, разположено на естуара на р. Гарона, културен и университетски център с архитектурни паметници, превърнали го в част от световното културно наследство под закрилата на ЮНЕСКО. Туристическата обиколка започва от модернистичния музей на виното /спирка за снимка /, продължаваме с Катедралата Сент Андре, сградата на театъра, стария квартал Св.Петър. В свободното време можете да се разходите по десния бряг на Гарона или в някой от многобройните паркове, които са неразделна част от туристическата обиколка, както и да опитате някои от многобройните специалитети на града и региона, като например започнете с плато от морски дарове, агнешко с боб или агнешко с трюфели, полети обилно с вино, а за десерт - канелите или захаросани лешници. Нощувка.

6-ти ден, Бордо - Ла Рошел - Бордо
Закуска. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия. В този ден ви предлагаме екскурзия до Ла Рошел - старо рибарско и търговско селище от XII век, разположено на Атлантика. Градът е интересна смесица между Средновековие и Ренесанс, с улици, покрити с арки от XVIII век, разходката по които е истинско удоволствие. Връщане в Бордо. Нощувка.

7-ми ден, Бордо - Нерак - Ажен - Тулуза
Закуска. Довиждане, Бордо! Първа спирка по маршрута в живописното градче Нерак със средновековния замък, в който Арни IV прекарва летата си. Продължаване за Ажен, разположен на р. Гарона, един от най - известните винарски центрове в района, предлагащ много исторически и съвременни забележителности, сред които Доминиканският манастир Нотр-Дам-де-Жакобен от XIII век /днес галерия/. В Ажен има голям Музей на художествените изкуства, в който е изложена богата колекция на Гоя. Свободно време и отпътуване за Тулуза - космополитен град, съчетал вкуса на отминалите векове и авантюризма на бъдещето. Град с характерен културен чар, доказани качества в гастрономията, изкуството, архитектурата и градския дизайн. Тулуза е богата на множество исторически, архитектурни и религиозни съкровища. Сред тях са Базиликата и площад Капитол, около които са разположени културните институции на града: Народният театър, сградата на Операта и симфоничният оркестър, площад Кръстът на Тулуза. Разходката под чинарите около Канал дю Миди е истинско удоволствие. Освен че свързва Тулуза със Средиземно море, този канал е и в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Нощувка.

8-ми ден, Тулуза - Барселона
Закуска. Свободно време до обяд за разходка и последни покупки. Трансфер до летище Ел Прат в Барселона за полет за София в 19.45 ч. Кацане на аерогара София в 23.30 ч.