Хърватия

Екскурзия в ХЪРВАТИЯ - ЗАГРЕБ със самолет - 4 нощувки
Вашата оценка
5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Самолет

Маршрут: София - Загреб - София

Дати на отпътуване:
01.08.2024 г.,   08.08.2024 г.,   05.09.2024 г.,   19.09.2024 г.,   26.09.2024 г.,   03.10.2024 г.,   17.10.2024 г.
Цена от: 699 лв.
Програма
Допълнителна информация
ДЕН 1
Отпътуване от летище София в 13:30 часа с директен полет за Загреб на авиокомпания "Ryanair". Кацане на летище Загреб в 14:00 часа. Трансфер до хотела. Настаняване. По желание и предварителна заявка:1) пешеходна разходка в Загреб с местен екскурзовод: централният площад "Бан Йосип Йелачич", Старият град: Каптол и Градец, катедралата "Възнесение Богородично", пазарът "Долац", Кървави мост, Каменната порта, църквата "Св. Марко", Парламентът, църквата "Св. Катерина".Нощувка.

ДЕН 2
Закуска. Свободно време в Загреб за разглеждане на многобройните музеи и галерии, или по желание и предварителна заявка:2) полудневна екскурзия до Вараждин, един от най-добре запазените барокови градове в Хърватия. Пешеходна разходка в историческия център: крепостта Стари град, църквите "Св. Никола" и "Св. Йоан Кръстител", катедралата. Свободно време. Връщане в Загреб.Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Свободно време в Загреб за разглеждане на многобройните музеи и галерии, или по желание и предварителна заявка:3) целодневна екскурзия до националния парк "Плитвички езера", една от най-красивите местности в Хърватия. Разходка по един от туристическите маршрути за разглеждане на Долните езера с най-високия водопад в Хърватия, Велики Слап (препоръчва се носенето на удобни спортни обувки). Връщане в Загреб късния следобед.Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Свободно време в Загреб за разглеждане на многобройните музеи и галерии, или по желание и предварителна заявка:4) целодневна екскурзия до пещерата "Постойна" в Словения и курорта Опатия. Отпътуване сутринта за Словения по маршрут Загреб - Любляна - Постойна. Постойна е пещерата с най-дълга благоустроена част в света (около 5 км). Обиколката й включва разходка с влакче и възможност да зърнете ендемичния вид пещерен протей. Отпътуване за Опатия - разходка и свободно време в най-стария курорт по хърватското крайбрежие. Връщане в Загреб вечерта.Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Трансфер до летище Загреб. Отпътуване за България в 12:15 часа с директен полет на авиокомпания "Ryanair". Пристигане на летище София в 14:30 часа.