Нова Година

Екскурзия в АЛБАНИЯ - Нова година в Дуръс - 5 НОЩУВКИ, със самолет и обслужване на български език!
Вашата оценка
6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Самолет

Маршрут: София - Тирана - Дуръс - Берат - Круя - Тирана - София

Дати на отпътуване:
27.12.2023 г.,   29.12.2023 г.
Цена от: 1495 лв.
Програма
Допълнителна информация
ДЕН 1
Отпътуване от летище София в 13:20 часа с директен полет на авиокомпания "Wizz Air". Кацане на летище Тирана в 13:25 часа. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2
Закуска. Трансфер до центъра на Дуръс, един от най-старите градове по адриатическото крайбрежие, основан още в 627 г. пр.н.е., с богата история. Пешеходна разходка: крайбрежният булевард "Таулантия", римският амфитеатър - един от най-големите и най-добре запазените на Балканите. В една от галериите му е съхранен параклис с впечатляващи раннохристиянски мозайки. Свободно време. По желание и предварителна заявка - посещение на "Кантина Скендербег" с дегустация на вино и коняк. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка - екскурзия до албанската столица Тирана. Обиколка на града - на мястото на някогашната комунистическа утопия, днес албанската столица е сред модерните градове на Балканите: площад "Скендербег" с Двореца на културата, Националният исторически музей, джамията на Етем бей и часовниковата кула, Булевардът на мъчениците на нацията, Пирамидата на Енвер Ходжа, площад "Майка Тереза". Свободно време в центъра на Тирана. Връщане в Дуръс. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка - екскурзия до Берат, един от най-красивите градове в Албания, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка: крепостта "Кале" с църквите "Св. Мария" и "Св. Троица", площад "Константин Велики", Червената и Бялата джамия. Свободно време. Връщане в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка - екскурзия до Круя, малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. От скалната тераса, на която е разположено, се открива прекрасна панорама към Централна Албания и Адриатическо море. Разходка по старата османска чаршия до крепостта на Круя. Свободно време. Връщане в Дуръс. Свободно време. Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с музикална програма, богато меню и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

ДЕН 6
Закуска. Трансфер до летище Тирана. Отпътуване за България в 14:00 часа с директен полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летище София в 16:00 часа.