УИКЕНДИ

Уикенд в златна Прага с полет от Варна - есен 2022
Вашата оценка
4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:
07.10.2022 г.
Цена от: 718 лв.
Програма
Хотели по програмата
Допълнителна информация
ДЕН-1
Oтпътуване в 13.35 ч. от летище Варна за Прага с полет на авиокомпания "Wizz Air". Кацане в Прага в 14.45 ч. Настаняване Програма в Прага с местен екскурзовод на български език - Средновековни улички на Старе Место (Стария град), които водят до Староместске намести (Стария градски площад) с Тинския храм, църквата "Свати Микулаш" и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и един от символите на Прага световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. ("Орлой"),Парижка улица и квартала Йосифов. Свободно време. *Използва се градски транспорт в двете посоки.Нощувка.
Разходка с корабче по Вълтава с включена вечеря на блок маса (мин. 2 ч.).

ДЕН-2
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия: Нощувка.
Полудневна екскрузия до Карлови Вари - един от най-старите европейски балнео-курорти известен с лечебния ефект на горещите си минерални извори, Бехировката и стъкларски изделия.

ДЕН-3
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка.
Екскурзия до Дрезден - столицата на Саксония, известна като "Флоренция на Елба" Пешеходна разходка - комплекса Цвингер, Оперния площад, Кралската катедрала, катедралата Фрауенкирхе. Свободно време и възможност за посещение на музеи - бароковия дворец "Цвингер", прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело - "Сикстинската Мадона", съкровищницата "Зелените сводове" /входните такси на музеите не са включени в цената на тура/. Връщане в Прага вечерта.

ДЕН-4
Закуска. В 08,00ч отпътуване за хълма Храдчани и комплекса Пражки храд с най-дълго строената в Прага катедрала, която е и пантеон на чешката история "Св.Вит". Разходка в квартала на аристократите Мала Страна и Карловия мост, *използва се градски транспорт в двете посоки.
Напускане на хотела. Трансфер до летището за полет до България в 15:25 ч. на авиокомпания "Wizz Air". Кацане на летище Варна в 18:30 ч.

Полетно разписание (полетите са в местни времена и подлежат на препотвърждение):
Превозвач: Wizz Air
Варна - Прага - 13:35ч. - 14:45 ч.
Прага - Варна - 15:25ч. - 18:30 ч.