Германия

Германия и Чехия - най-доброто от Саксония и южна Бохемия
Вашата оценка
6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Самолет

Маршрут: София - Берлин - Дрезден - Лайпциг - Прага - Чешки Будейовице - Чешки Крумлов - Хлубока - Загреб - София

Дати на отпътуване:
28.07.2024 г.
Цена от: 1590 лв.
Програма
Допълнителна информация
1-ви ден, София - Берлин
Отпътуване от летище София в 10.55 ч. с полет на RYAN AIR. Кацане в Берлин в 12.10 ч. Трансфер и начало на туристическата обиколка в Берлин – град на вече несъществуващата „Берлинска стена” и на внушителната Бранденбургска врата. Разглеждане на историческия център със сградата на Райхстага, красивите площади Жендарменмаркт и Александерплац. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. А тези, които искат да се насладят на атмосферата на града и да вкусят от неповторимия му чар могат да се качат на корабче по водите на р. Шпрее, да се разходят под липите на булевард Унтер ден Линден или да опитат халба или две берлинско пиво, гарнирано с вкусен шницел или наденички. Нощувка.

2-ри ден, Берлин - Дрезден
Закуска. Посещение на Острова на музеите или разходка с лодка по р. Шпрее. Островът на музеите е остров на р. Шпрее, на който се намират пет световноизвестни музея, съхраняващи богати колекции от исторически артефакти и произведения на изкуството от различни епохи. Несъмнено най-известният музей е Пергамон музеум, където се съхранява една от най - богатите колекции, свързани с изкуството на Античността /входните такси се заплащат отделно и на място/. Отпътуване за Дрезден. Пристигане и начало на обиколка в историческата столица на провинция Саксония. В годините на своето величие, по времето на династията Ветин, градът е един от най - красивите в Европа. По това време, разположеният на бреговете на р. Елба град, получава прозвището „Северната Флоренция“. Още в началото на XVIII в. бароковият град се прославя, благодарение на прочутия дворец на своите владетели, изящният Цвингер, бароковата църква Фрауенкирхе, Земперовата опера, в която са поставяни редица премиери на Рихард Вагнер и Рихард Щраус и още много шедьоври на бароковата архитектура. Въпреки разрушенията, причинени през Втората световна война, днес вследствие на редица мащабни проекти градът е възвърнал част от своето великолепие. През свободното време, може да се посети галерията Цвингер – една от най-богатите художествени галерии в света, съдържаща богата колекция от картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Дюрер и др. Настаняване в хотел. Нощувка.

3-ти ден, Дрезден - Лайпциг - Дрезден
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до Лайпциг – център на немското изкуство и култура, модерни постройки, смесени с исторически сгради, известен със своите галерии, музеи, забележителности и атракции. Обиколката включва - църквата Св. Николай, главният площад, сградата на старото Кметство, църквата Св. Тома, в която капел майстор е бил самият Йохан Себастиан Бах и в която днес се намират тленните останки на великия композитор. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден, Дрезден - Прага - Ческе Будейовице
Закуска. Отпътуване за Прага. Пристигане и начало на туристическа програма: пешеходна обиколка – Храдчани, Карлов мост, Старе место, Кметството с астрономическия часовник Орлой, улица Целетна. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за южна Бохемия и градчето Ческе Будейовице, разположено в центъра на долината на р. Вълтава. Пристигане и вечерна разходка из центъра на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

5-ти ден, Ческе Будейовице – Чески Крумлов - дворецът Хлубока - Загреб
Закуска. Отпътуване за Чески Крумлов - едно от най – красивите градчета в Чехия. Градът е известен с своята добре запазена стара част, където могат да се видят сгради от различни епохи, в различни стилове. Красивият стар град е доминиран от внушителния силует на втория по големина дворец в страната. Посещение на Стария град (UNESCO) и свободно време. Денят продължава с посещение на една от перлите на Южна Чехия - замъка Хлубока. Построен като крепост още през XIII в., дворецът Хлубока се променя постепенно през вековете за да се превърне през XVIII в. в един от най - пищните барокови дворци в Чехия, а може да се каже и в цяла Централна Европа. Освен с пищния си наподобяващ замъка Уиндзор екстериор, дворецът Хлубока пленява туристите и с богатата си интериорна декорация. Продължаване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.

6-ти ден, Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане около 20.00 ч.