Нова Година

НОВА ГОДИНА в южна Испания, на брега на Испанските Кариби - Кадис и Коста де ла Лус! С включено посещение на Гибралтар и Кордоба!
Вашата оценка
6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Самолет

Маршрут: София - Малага - Гибралтар - Чиклана де ла Фронтера - Севиля - Кадис - Аркос де ла Фронтера - Херес де ла Фронтера - Кордоба - Мадрид - София

Дати на отпътуване:
Цена от: 2445 лв.
Програма
Хотели по програмата
Допълнителна информация
Там, откъдето Колумб е тръгнал за Новия свят, ние Ви предлагаме да започнете НОВАТА 2024 година в КАДИС и курортите на КОСТА де ла ЛУС в ИСПАНИЯ

Избрали сме за вас прекрасен 4-звезден хотел от престижна верига, каквито рядко се предлага на българския туристически пазар от известната хотелска верига ИБЕРОСТАР, на първа линия до „белите плажове, карибски тип” с очарователни гледки към Атлантическия океан, голяма поддържана територия и в близост до едно от най-известните голф игрища в Испания!

Тази програма е за вас, които търсите качество и искате да посрещнете Нова година на уникално място в най-западното крайбрежие на Испания, съчетаващо многовековната история и архитектура с неповторимата красота на курортите й на Атлантическия бряг, обляни в светлина и слънце!
Да, наистина: нататък е само Океанът!

1-ви ден, 29.12.2023 - София - Малага - Гибралтар - Чиклана де ла Фронтера
Полет София – Малага от Терминал 2 на аерогара София в 06.25 ч. Кацане в 09.15 ч. Отпътуване за Гибралтар и спирка за разходка/включена в пакетната цена/ в малкото късче английска земя на Иберийския полуостров и много известна безмитна зона. Гибралтар представлява едно от най - скъпите военни укрепления в Европа, което обхваща повече от 1200 години мавританска, испанска и британска история (билетът за автобус - ~3.50 EUR се заплаща на място). Основна атракция е скалата, от където ще се насладите на красива панорама в компанията на стотици маймуни /по желание и срещу допълнително заплащане/. Следва трансфер до курортната зона на Чиклана де ла Фронтера - Ново Санкти Петри. По време на пътуването екскурзоводът ще ви запознае с възможностите за допълнителни екскурзии. Настаняване в хотел IBEROSTAR ROYAL ANDALUS – 4**** в стаи със страничен изглед океан. Вечеря. В 21.00 – музикални изпълнения. Нощувка.

2-ри ден, 30.12.2023 - Севиля
Закуска. Свободно време или допълнителна еднодневна екскурзия до величествената Севиля (UNESCO). Севиля ще ви омагьоса със своята пищност и красота. Арабските стилове и елементи доминират, както в архитектурата, така и в много традиции, които са съхранени и до днес. Обиколката на града включва разглеждане на Площад Испания, който е център на Иберо – Американското изложение от 1929 г. и впечатлява с красивия павилион в еклектичен стил, комбинация от Арт Деко, мудехар и барок, стария еврейски квартал – Св. Кръст, където е запазена атмосферата на средновековна Севиля, историческия център на града, където се намират великолепният Алкасар и внушителната катедрала - шедьоври на архитектурата /могат да се посетят в свободното време, входните такси се заплащат отделно – Катедралата – 9.00 €, над 65 г. и младежи до 25 г. – 4.00 €, Алкасар – 11.50 €, за пенсионери и студенти от 17-25 г. – 3.00 €/. Връщане в хотела. Вeчеря. В 21.00 – музикални изпълнения. Нощувка.

3-ти ден, 31.12.2023 - Кадис
Закуска. Свободно време или допълнителна полудневна екскурзия до невероятно красивия град Кадис, разположен на полуостров, вдаден навътре в океана. От пристанището на очарователния бял град Кадис, Колумб е тръгнал с каравелите си да открие Америка и единствен град в Европа, който въпреки мечтата си, император Наполеон не е успял да превземе. Разположен е на полуостров, заобиколен от 3-те страни с океан и свързан със сушата само с тясна ивица земя. За 30-вековната му история напомня 45-метрова кула Тавира. От пристанището на Кадис, Колумб е тръгвал с каравелите си за поредното пътешествие след откриването на Америка, а днес оттук тръгват фериботи за Канарските острови. Тук е сниман филмът Днес не умирай с Джеймс Бонд, като панорамата замества снимки от Куба. Връщане в хотела. Време за почивка. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ. Нощувка. 19.00 ч. - Iberostar Royal Andalus ви канят на аперитив – шампанско и тапас в лоби бара на хотела. 19.30 ч.– 21.30 ч.– Новогодишна вечеря с богато меню на бюфет и включени напитки в ресторанта на хотела. Вземете си зърна грозде, като според испанската традиция, колкото повече зърна грозде изядете в полунощ, толкова повече късмет и щастие ви очакват. Не забравяйте и торбичката с принадлежности, необходима за забавленията, които следват….. 21.30 ч. – 23.59 ч. – музикални изпълнения в лоби бара – музика на живо и танци с отворен бар с напитки без лимит; 24.00 ч. – Звън на дванадесет камбани ще огласят посрещането на Новата 2023 година в лоби бара. И сега е моментът да изядете гроздето за късмет и торбичката с карнавални принадлежности да влезне в употреба…… ЧЕСТИТА НОВАТА 2024 ГОДИНА! 00.05 ч. – Персоналът на хотела ви предлага 2 възможности да продължите новогодишното тържество: в лоби бара – музика на живо и танци с отворен бар с напитки без лимит или в салона /залата/ Vejer Hall – Диджей и диско нощ с танци с отворен бар с напитки без лимит. ПРАЗНИКЪТ ПРОДЪЛЖАВА! ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ! 04.00 ч. – край на празника.

4-ти ден, 01.01.2024 - Херес де ла Фронтера – Аркос де ла Фронтера
Закуска. Свободно време или допълнителна еднодневна екскурзия. За интереса и възхищението на туристите се „борят” два очарователни градa на Коста де ла Лус, в тази екскурзия ви предлагаме един от тях: Херес де ла Фронтера - родина на прочутата напитка шери, както и „вратата към белите селища” - Aркос де ла Фронтера. Посещение на едни от най - известните бели селища: Aркос де ла Фронтера – вратата към Pueblos Blancos - Белите селища с църквата Санта Мария /XV в./ в готически стил и с елементи на мудехар, крепостта на Дуковете, средновековната градска порта Арката на Матрера. В другия град от програмата - Херес де ла Фронтера може да се разходите по старинни улички с многобройни ресторантчета, които предлагат прочутата напитка шери. Името му идва от старото име на града Шериш. В околностите върху 18 хил. хектара варовита земя се отглеждат лозя. В околностите на града се намира и сградата на най-известната кралска андалуска школа по езда. Вечеря. В 21.00 – музикални изпълнения. Нощувка.

5-ти ден, 02.01.2024 - Кордоба – високоскоростен влак AVE - Мадрид
Закуска. Отпътуване за Кордоба и пристигане в града, който някога е бил светлината на света, радвайки се на положението си на град-халифат. Кордоба предлага огромно културно-историческо наследство. Начало на туристическа програма: историческият център (UNESCO), където ще посетим великолепната джамия-катедрала, обявена за световно наследство, която се счита за едни от най-важните паметници на ислямско изкуство. Нейните блестящи златни мозайки и безкраен ред от червени и бели арки я превръщат в незебравима визуална наслада. Няма да пропуснем Алказар и кулата Калаора, както и еврейския квартал с тесните си улички и бели къщи, пълни с цветя и единствената Синагога в Андалусия. Ще се разходим и по прекрасната улица на цветята Calle de las Flores, едно от най-традиционните места на Кордоба. След като разгледаме всички тайни на еврейския квартал, ще имате малко свободно време да се разходите сами, да хапнете вкусно в някои от традиционните бодеги или да напазарувате сувенири (входните музейни такси се заплащат отделно и на място: Ла Мескита – 13.00 EUR, за възрастни над 65 г. – 10.00 EUR, слушалки 2.00 EUR, Алкасар – 5.00 EUR, за възрастни над 65 г. - безплатно). Привечер предстои едно незабравимо пътуване с високо скоростен влак AVE (продълж. 1.50 ч.). Ренфе е Испанската железопътна компания. Тя е създадена през 1941 г. и отговоря за поддръжката на испанската железопътна мрежа, включително и супер бързите влакове от клас AVE. Влаковете в този клас достигат скорост от 310 км в час и са едно от най - предпочитаните средства за транспорт на пътници на дълги разстояния, въпреки, че цените на билетите за тези влакове конкурират цените на самолетните билети. Абревиатурата AVE идва от испанското Alta Velocidad Española, което ще рече Високоскоростна испанска железница, но думата AVE означава и птица. Влаковете от този клас изминават разстоянието от 370 км между Кордоба и Мадрид само за 1 ч.и 50 мин. Пристигане вечерта в Мадрид. Настаняване в хотел. Нощувка.

6-ти ден, 03.01.2024 - Мадрид - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Полет Мадрид – София в 13.45 ч. Кацане на аерогара София в 18.10 ч.