Коледа

Предколедна екскурзия до Прага, Карлови Вари, Братислава и Будапеща 10.12.2019г.
Вашата оценка
6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Маршрут: София - Братислава - Прага - Карлови Вари - Будапеща - Кечкемет - София

Дати на отпътуване:
Цена от: 575 лв.
Програма
Хотели по програмата
Допълнителна информация
1-ви ден 10.12.2019 - София - Братислава ~ 960 км.
В 05:00 часа - отпътуване от Пловдив, в 07:00 часа - отпътуване от София за Словакия през Сърбия и Унгария. Привечер пристигане в Братислава и настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден 11.12.2019 - Братислава - Прага ~ 330 км.
Закуска. Кратка туристическа програма в Братислава: крепостта “Братиславски храд” – Дворецът и четирите кули и по желание Историческия музей, “Архиепископския дворец”, Старото кметство. Отпътуване за Прага и настаняване в хотел. Вечерта по желание - пешеходна разходка в центъра на Прага с възможност за посещение на традиционна бирария и дегустация на бира. Нощувка

3-ти ден 12.12.2019 - Прага
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език: разглеждане на Пражки Храд, Храдчанске намести с Архиепископския дворец, Катедралата „Св. Вит” и базиликата „Св. Иржи”, старият Кралски дворец, Златната уличка и Черната кула, Мала Страна, Карловия мост, Средновековните улички на Старе Место (Старият град), Староместске намести (старият градски площад) с Тинския храм, църквата „Свети Миколаш”, паметникът на Ян Хус, Кметството и един от символите на Прага - световноизвестният Астрономически часовник от ХV век „Орлой”.
Възможност за разходка с корабче по река Вълтава „Пражка Венеция”, преминаващо покрай най-значителните исторически паметници и множество романтични канали. (цената, която е около 18 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Нощувка.

4-ти ден 13.12.2019 - Прага - Карлови Вари ~ 130 км. в посока
Закуска. Свободно време в Прага или по желание и срещу допълнително заплащане от 30 лева на човек - целодневна екскурзия до балнеолечебния курорт Карлови Вари с екскурзовод на български език. (Екскурзията се осъществява при мин. 20 туриста, заявява се и се заплаща предварително от България). Пешеходна разходка в центъра на курорта с възможност за обяд. Привечер връщане в Прага. Нощувка.

5-ти ден 14.12.2019 - Прага - Будапеща ~ 530 км.
Закуска. Отпътуване за Унгария. Панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод на български език: Площада на героите, Музея за изящните изкуства, Операта, Будайската крепост – Кралският дворец, Рибарските кули, катедралата “Матиаш”, хълма “Гелерт” - Цитаделата, Паметника на свободата. Свободно време. Отпътуване и настаняване в хотел в Кечкемет. Нощувка.

6-ти ден 15.12.2019 - Кечкемет - София ~ 680 км.
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.