УИКЕНДИ

Уикенд в Катар
Вашата оценка
4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Самолет

Маршрут: София-Доха

Дати на отпътуване:
07.11.2019 г.
Цена от: 1573 лв.
Програма
Хотели по програмата
Допълнителна информация
Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки в Доха, закуски и екскурзоводска програма в Катар. Настаняването е в хотели 4/5 звезди. Лети се с ‘’Катарски авиолинии’’. Вътрешните трансфери в Катар се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

1 ден
07.11.2019 - Отпътуване от летище София в 12:25 ч. с полет на ‘’Катарски авиолинии’’ за Доха. Кацане на летището в Доха в 18:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ден
08.11.2019 - Закуска. Среща на рецепцията на хотела за панорамна обиколка на Доха (включена в цената). Посещение на „Перлата на Катар“ - един от най-амбициозните проекти за развитие в Катар. който за пръв път дава възможност на чужденци да се сдобият с имоти. „Перлата“ е луксозен жилищен комплекс, който се намира на изкуствен остров край бреговете на Западния залив на Доха. Островът заема 4 квадратни километра и на него са разположени множество частни вили, десетки апартаменти, луксозни хотели, магазини и ресторанти. Посещение на архитектурен комплекс „Катара“, показващ историята на Катар. Посещение на Кралските конюшни и хиподрума за конни надбягвания. Посещение на Музея на Ислямското изкуство, впечатляващ със своята архитектура, дело на архитекта Яу Мин Пей. Посещение на пазара Сук Уоакиф, където могат да се закупят подправки, ръчно изработени сувенири и традиционни стоки. Връщане в хотела. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия - следобедно джип сафари „Бягство към пустинята“ (с доплащане 108 лв. за възрастен и 98 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 10 участника). Сафари в пустинята с най-доброто преживяване в дюните и спомени, които ще се помнят цял живот. Приключението ще ви отведе до самата граница на пустинята с морето. Ще бъдем на кръстопът между три държави: ОАЕ, Саудитска Арабия и Катар. Това място е признато от ЮНЕСКО за природен резерват със собствена екосистема и е едно от малкото места в света, където морето нахлува дълбоко в сърцето на пустинята. Нощувка.

3 ден
09.11.2019 - Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия „Природните дарове на Катар’’ с посещение на музея на шейх Фасал и плажа Зекрийт (с доплащане 98 лв. за възрастен и 88 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 6 участника). Програмата включва: фото пауза на скалните образувания Рас Абрук - пейзаж от варовикови скални образувания, изваяни от вятъра., преминаване през типично село, разходка по плажа Зекрийт, посещение на светилището на Ал Маха, в което се помещава елегантният арабски орикс, уникален за тази част на света, вечната скулптура на Ричард Сера, наречена "Изток-запад“ и посещение на музея на шейх Фасал,. Това е един от най-големите частни музеи в света. Ще може да видите и личната колекция ретро автомобили на шейха. Вечерта - възможност за круиз с традиционно корабче и включена вечеря (с доплащане 147 лв. за възрастен и 137 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин.10 участника). Едно незабравимо пътешествие по време на което ще се насладите на величествената гледка към нощна Доха. Пътуването продължава 3 часа по крайбрежната част на Доха. Ще стигнете до „Перлата“ – лускозния остров, дом на много от най-богатите шейхове на държавата. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден
10.11.2019 - Закуска. Свободно време или възможност за самостоятелно посещение на някой от търговските центове в Доха. Следобед - трансфер до летището в Доха. Отпътуване за София с полет на ‘’Катарски авиолинии’’ в 16:45 ч. Кацане София в 21:15 ч..